LELILA INN SIGHIȘOARA

PENSIUNEA VACANȚEI TALE !

Sighișoara câștigă premiul Europei

Uncategorized Add comments

Municipiul Sighișoara primește anul acesta trofeul Premiul Europei, după ce anul trecut s-a clasat al doilea în competiția pentru cea mai înaltă distincție europeană. Pentru obținerea Premiului Europei 2012 și-au depus candidatura 37 de orașe din ţările europene. Printre cele cinci finaliste propuse de Consiliul Europei s-a numărat și Sighișoara, alături de oraşele germane Altötting şi Wetzlar, oraşul Corciano din Italia și Poznan din Polonia. Vineri, 30 martie, la Berlin, în Palatul Reichstag, Subcomisia Premiul Europei a vizionat filmele de prezentare ale celor cinci oraşe şi a decis ca în acest an Premiul Europei să fie acordat, deopotrivă, oraşului Sighişoara din România şi oraşului Corciano din Italia.

Anul trecut, Sighişoara s-a clasat pe locul doi în competiţia pentru Premiul Europei, fiind de asemenea singurul oraş din România selectat în concurs. Sighişoara a pierdut în faţa oraşelor Landerneau din Franţa şi Hunfeld din Germania, care au avut același număr de voturi.

Până în prezent, Consiliul Europei a răsplătit activitatea desfăşurată de Sighişoara în slujba ideilor europene, acordându-i Diploma de Onoare în 1998, Drapelul Consiliului Europei în 1999 şi Placheta de Onoare în 2003. Municipiul Sighişoara deţine şi distincţia „Perla medievală a României”, acordată de Comitetul elveţian de turism la Lugano, în anul 2009.

Premiul Europei, cea mai înaltă distincţie pe care o poate primi un oraş pentru contribuţia la cooperarea europeană, este decernat în fiecare an, din 1955. Premiul constă într-un trofeu, o medalie de bronz şi o diplomă. Oraşul câştigător primeşte şi un premiu în bani, în valoare de 7.600 de euro, destinat finanţării călătoriilor de studii în Europa pentru tinerii cu rezultate excepţionale din oraş.

Sursa: www.muresnews.ro

Comments

comments

Comments are closed.